Arboslim

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Geplaatst op

Een bhv opleiding is de belangrijkste stap naar het worden van een bedrijfshulpverlener. Maar wat is een bedrijfshulpverlener? Misschien heb je er wel eens van gehoord. Misschien zijn er mensen bij jou in de kliniek die een dergelijke extra taak kunnen vervullen. In deze blog gaan we jou vertellen hoe het in elkaar zit en wat je zelf zou kunnen doen om een bedrijfshulpverlener te worden wanneer je dit graag zou willen. Graag willen we je op de hoogte brengen van het feit dat we nog veel meer andere blogs op onze site hebben waar je van kunt genieten. Lees ze allemaal en school jezelf bij als het gaat over cosmetica en cosmetische behandelingen.

Bedrijfshulpverlener doet belangrijke dingen 

Wanneer we kijken naar verschillende bedrijven in Nederland, of dit nu een cosmetische kliniek is of niet, dan valt het op dat er een verplichting bestaat dat er een bedrijfshulpverlener rondloopt. Een bedrijfshulpverlener is een medewerker die normale taken uitvoert, maar die wel een cursus gevolgd heeft waardoor hij of zij zich extra vaardigheden eigen gemaakt heeft die ingezet kunnen worden wanneer het nodig is. En het is nodig bij een calamiteit of een ongeval op het bedrijf. Zo kunnen bedrijfshulpverleners beginnende branden blussen, eerste hulp verlenen of assisteren bij de evacuatie van personeel uit het pand waar ongeval plaatsgevonden heeft.

Hoe kan ik een bedrijfshulpverlener worden?

Er bestaat een opleiding die opleidt tot bedrijfshulpverlener. Je kunt een cursus volgen op een externe locatie, maar ook deze op de werkvloer genieten. Het voordeel van een cursus op de werkvloer is dat je ook direct tips van de instructeur kunt krijgen hoe je moet reageren in de concrete context van jouw bedrijf. We hebben al gezegd dat een bedrijfshulpverlener in heel veel bedrijven voorkomt. Wanneer een bedrijf een of meerdere medewerkers heeft, dan is het verplicht een bedrijfshulpverlener op de werkvloer te hebben. Ben je na het lezen van deze blog nog niet helemaal uitgelezen? Kijk dan ook even naar de andere blogs op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden