Arboslim

Uitvaartverzekering en werken in het buitenland

Uitvaartverzekering en werken in het buitenland

Geplaatst op

Het is mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten als je in het buitenland werkzaam bent. Je hebt hiervoor wel een Nederlands postadres, een Nederlands bankrekeningnummer en een burgerservicenummer nodig. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, weet je zeker dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Zeker als je in het buitenland werkzaam bent, kunnen de kosten nog aardig hoog oplopen voor de uitvaart.

Repatriëring

Op het moment dat je komt te overlijden in het buitenland, moet er veel geregeld worden. Er zullen formulieren moeten worden ingevuld en het vervoer naar Nederland zal in gang worden gezet. Als de nabestaanden dit vanuit Nederland willen regelen dan is dat vrijwel een onmogelijk opgave. De nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om het ter plekke zelf te regelen, maar ook dit is in de praktijk een lastige klus. Er zijn uitvaartverzorgers die gespecialiseerd zijn in repatriëring. Door je goed te verzekeren, is het mogelijk om een dergelijke uitvaartverzorger in te schakelen. Hierdoor hoeven de nabestaanden zich alleen richten op de rouwverwerking. Dat geeft rust.

Polisvoorwaarden

Als je al een verzekering hebt voor je uitvaart, is het belangrijk om de begrafenispolis goed door te lezen. In deze voorwaarden staat beschreven hoe er wordt omgegaan met overlijden in het buitenland. Sommige verzekeraars weken met een werelddekking, waarbij je altijd en overal verzekerd bent. In de polisvoorwaarden zou kunnen staan dat er een maximaal bedrag is opgenomen voor de repatriëring. Als iemand bijvoorbeeld in China komt te overlijden, lopen de kosten voor een vlucht namelijk hoog op. Vandaar dat sommige verzekeraars werken met een maximaal bedrag. Je kunt er ook voor kiezen om je polisvoorwaarden aan te laten passen op het moment dat je in het buitenland gaat werken.

Uitvaart in het buitenland

Als je al langere tijd werkzaam bent in een bepaald land, wil je daar misschien wel begraven worden. Veel mensen die in het buitenland werken, hechten zich na verloop van tijd aan het land. Als het jouw keuze is om begraven te willen worden in het land waar je werkzaam bent, dan is dit mogelijk. In dit geval is een kapitaalverzekering aan te raden. Bij deze verzekering keert de verzekeraar een bedrag uit en kunnen de nabestaanden dit zelf besteden aan een uitvaart. Als je jouw wensen goed op papier zet, is dit een prima optie. Hierdoor kunnen je nabestaanden jouw uitvaartwensen uitvoeren en zijn alle kosten gedekt.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het handig om eerst te gaan vergelijken. Uitvaartverzekeringen vergelijken kan via de website van Uitvaartverzekeringwijzer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden