Arboslim

Hoe behoud je een goed gebit?

Hoe behoud je een goed gebit?

Geplaatst op

Je kent het vast wel, dat jaarlijkse bezoekje aan de tandarts waar toch eigenlijk niemand zin in heeft. De meeste mensen ervaren het als vervelend en gaan dus liever niet. Ook zijn er al genoeg mensen die helemaal niet meer naar de tandarts gaan. Maar kan dit dan wel met de zorg voor je tanden?

Naar de tandarts gaan is belangrijker dan je denkt

Nee, naar de tandarts gaan is super belangrijk voor de gezondheid van je tanden en tandvlees. Wanneer je besluit niet meer naar de tandarts te gaan kun je naast de gebruikelijke gaatjes ook ontstekingen oplopen aan bijvoorbeeld het tandvlees. Zonder bezoek aan de tandarts wordt dit niet verholpen.

Angst voor de tandarts

Er zijn ook mensen die het niet alleen vervelend vinden maar die ook echt bang zijn voor tandarts. Deze angst komt niet alleen voor bij kinderen maar ook bij volwassenen. Het is natuurlijk moeilijk om naar de tandarts te gaan als je bang bent, ook al is het vaak maar twee keer per jaar.

Angsten zijn van grote invloed in het leven van de mens, dus hoe kun je hier nou mee om gaan? Niet naar de tandarts gaan is de slechtste optie die je in overweging kunt nemen. Beter is het om er juist over te praten met jouw eigen tandarts, deze kan hierdoor tijdens de behandeling rekening houden met jouw situatie. Als dit voor jou nog niet genoeg is kan er altijd nog gekozen worden voor een tandarts met speciale angst behandelingen.

Altijd blijven poetsen

Natuurlijk is je afspraken bij de tandarts nakomen een kant van het verhaal. Het is daarnaast ook van groot belang dat je altijd goed blijft poetsen. Tandartsen adviseren 3 keer per dag 2 minuten lang poetsen. Wanneer je goed poetst voorkom je gaatjes en andere kwalen. Voor mensen met een angst voor tandarts kan dit al veel schelen.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden