Arboslim

Worden je tanden wel witter van blekende tandpasta?

Worden je tanden wel witter van blekende tandpasta?

Geplaatst op

Steeds meer tandpasta merken zoals Aquafresh, Colgate, Prodent en Oral-B verkopen hun tandpasta met blekende eigenschappen. Althans dat zeggen ze. Maar is dat nou wel echt het geval? In deze blog gaan we het onderzoeken.

Koffie en roken

Het is zo dat alle blekende tandpasta een positieve werking heeft op het verwijderen van oppervlakkige gele vlekken die zijn veroorzaakt door het drinken van koffie of door roken. Blekende tandpasta maakt deze vlekken die ‘op de tanden’ liggen schoon door middel van:

  • Speciale schurende middelen in de tandpasta die de tanden voorzichtig reinigt
  • Peroxide en andere chemicaliën die de vlekken doen afbreken

Maar het is niet waar alle dat blekende tandpasta de laag onder deze vlekken witter kan maken. Wel kunnen ze de illusie wekken van witter tanden. Lees hieronder verder.

Blauwe covarijn

Sommige blekende tandpasta bevatten de chemische stof; blauwe covarijn. Deze stof bindt zich aan het oppervlakte van de tand en wekt de illusie op dat de tand minder geel is. Wanneer je blekende tandpasta tweemaal daags gebruikt zal het ongeveer twee tot zes weken duren voordat de tanden witter lijken. Blekende tandpasta die blauwe covarijn bevatten, kunnen echter een direct effect met zich meebrengen. Als jij zoekt naar een goede blekende tandpasta, kijk dan naar merken met een goedkeuringslabel van een tandheelkundige organisatie. Dit label geeft dan aan dat het product veilig en effectief is.

Nog ontevreden over het resultaat?

En als je al veel blekende tandpasta’s hebt geprobeerd en je bent nog niet tevreden over het resultaat, vraag dan je lokale tandarts om advies over alternatieve tandbleekopties. Woon je in Amsterdam en omstreken, dan adviseren we je deze tandarts in Amsterdam. Je kan er namelijk ook  voor kiezen om je tanden te laten bleken bij een tandarts voor een zekerder en directer resultaat. Dit zal misschien wat duurder zijn dan het kopen van een paar tandpastatubes, maar het is zeker effectiever. Onderzoek dan wel goed naar wat voor tandartspraktijk je gaat, je wilt namelijk niet een onnatuurlijke witte gloed op je tanden krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden