Arboslim

Welke sport is het beste voor je gezondheid?

Welke sport is het beste voor je gezondheid?

Geplaatst op

Dat sporten goed is voor onze gezondheid, weten we allemaal. Maar welke sport is het beste voor onze conditie? En hoe zit het met de blessures en belasting op ons lichaam? In dit artikel brengen we je de beste sporten met een laag risico aan blessures en problemen.

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen een complete fysieke training, het is ook een geweldige sport voor je hart en een activiteit met weinig stress. Het houdt je op een gezond lichaamsgewicht omdat je door te zwemmen calorieën verbrandt, de longcapaciteit verbetert en je spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwt. Bovendien is zwemmen het hele jaar door de perfecte sportactiviteit, omdat het kan worden gedaan in een binnenzwembad, een buitenzwembad of op het strand.

Tennis

Dit is een van de beste aerobic-oefeningen, samen met voet met joggen en fietsen. Je kunt tot 600 calorieën verbranden tijdens het spelen van een uurtje tennis. Alle kleine maar snelle bewegingen zorgen ervoor dat je energie in korte, maar krachtige uitbarstingen kan uitstralen. Tennis verhoogt de kracht van de armen, de coördinatie en de cardiovasculaire gezondheid.

Roeien

Onderzoek toont aan dat het roeien tal van gezondheidsvoordelen heeft, waaronder effectief gewichtsverlies, een laag risico op letsel en een verhoogde spierkracht. Hoewel het oorspronkelijk een buitenactiviteit was, kan het roeien binnenshuis op een roeimachine worden gedaan en genoten.

Gymnastiek

Deze sport vereist dat de atleten in een goede fysieke conditie zijn. Met alle uit te voeren stunts kan deze sport de algehele conditie, de kracht, het evenwicht en de lichaamsbeheersing verbeteren. Een turner moet al zijn mentale en fysieke faciliteiten gebruiken om de wedstrijd te winnen. Gymnastiek biedt niet alleen fysieke voordelen, maar is ook gunstig voor het verbeteren van de concentratie en focus. Het biedt kinderen ook een scala aan fysieke, mentale, emotionele en sociale voordelen. Breng eens een bezoek aan Turnen Haarlem.

Squash

Squash wordt al jaren op rij bestempeld als de gezondste sport ter wereld. Het verbrandt niet alleen calorieën, verhoogt de conditie, verhoogt de flexibiliteit, ontwikkelt kracht, het verbetert ook de hand-oog coördinatie. Ook de sociale vaardigheden en de interactie bij het spelen in teamverband gaan flink vooruit.

Worstelen

Worstelen is een geweldige sport om fysieke fitheid en nuttige zelfverdedigingsmechanismen te ontwikkelen. De populariteit van het worstelen met vrouwen is toegenomen vanwege de praktische voordelen en iedereen kan deelnemen aan het freestyle-worstelen voor plezier en fitness. De geweldige stunts en bewegingen in het worstelen verbeteren de gewrichts- en lichaamsmobiliteit, helpen het gewichtsverlies en dragen bij aan de algehele conditie en coördinatie.

Volleybal

Volleybal is opgenomen in de lijst voor de gezondste sporten vanwege de vele voordelen. Het zorgt voor een verhoogde stofwisseling, verbeterde wendbaarheid, verbeterde coördinatie en het stimuleert de stemming. Volleybal is ook zeer effectief bij het verbranden van calorieën.

Basketbal

Onderzoek toont aan dat basketbal je uithoudingsvermogen, concentratie, evenwicht, botsterkte en zelfvertrouwen verbetert. Het bevordert ook teamwork en sportiviteit wanneer het competitief wordt gespeeld. Tip: maak je eigen basketbal-, voetbal-, volleybal- of speelveld op het schoolplein of in de speeltuin met pleinmarkering!

Lopen

Lopen is voor jong en oud. Het is niet alleen leuk, maar ook heel voordelig. Hardlopers hebben een lager risico op bot- en spierverlies als ze ouder wor dan degenen die niet regelmatig of helemaal niet lopen. De fysieke eisen van de sport zorgen ervoor dat de botten groeien en sterker worden. Het is ook geweldig voor de mentale en algemene fysiologische gezondheid. Bij het hardlopen komen endorfines vrij die de beroemde “runner’s high” zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden