Arboslim

Wat kun je doen om gebitsproblemen te voorkomen?

Wat kun je doen om gebitsproblemen te voorkomen?

Geplaatst op

Ze zeggen wel is, “niets wat je draagt is belangrijker dan je glimlach”. Een grote glimlach onthouden mensen. Het toont vertrouwen, geluk en plezier, maar er is wel een beetje werk voor nodig om het zo te houden. Gelukkig hebben we wat tips gegeven om je tanden zo gezond mogelijk te houden en problemen aan en met je gebit te voorkomen. 

Een gezonde mondhygiëne

Het poetsen van je tanden is belangrijk. Het helpt om ziektekiemen en bacteriën, die tandbederf en tandvleesproblemen kunnen veroorzaken, weg te spoelen. Tandartsen raden je aan je tanden minstens twee keer per dag te poetsen, telkens gedurende twee minuten. Gebruik een borstel met zachte haren en poets zowel je tanden als je tong.  Voor extra bescherming gebruik je een tandpasta met fluoride.

Zorg ervoor dat je elke ochtend poetst. Plak bouwt zich ’s nachts op en veroorzaakt bacteriën die leiden tot een slechte adem. Als je ’s ochtends een kopje koffie drinkt, wacht dan tenminste 30 minuten voordat je je tanden poetst. Door de zuurgehalte hoe zuur de koffie is, kan het veel schade aan je tanden veroorzaken als je te vroeg poetst. Belangrijk is om ook aan de slag te gaan met flosdraad en ragers, deze helpen bij het verwijderen van voedsel en het schoonhouden van de rand van het tandvlees. Daarnaast is het van belang om minimaal 2x per jaar naar de tandarts te gaan. Ga bijvoorbeeld is langs tandarts Amsterdam

Voedingsmiddelen die niet goed zijn voor je gebit

Bepaalde voedingsmiddelen die je eet, of je nu een dagelijkse poetser en flosser bent of niet, kunnen het glazuur afbreken, tandbederf en andere ernstige tandproblemen veroorzaken. Suikerhoudende dranken en voedsel, zoals frisdrank en snoep veroorzaken zuur in je mond dat het tandglazuur afbreekt. Als het glazuur begint af te breken, zijn je tanden vatbaarder voor tandbederf. Het is het beste om frisdrank in allerlei vormen te vermijden en als dit niet lukt te minimaliseren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden