Arboslim

Wat is de beste vloer voor op kantoor?

Wat is de beste vloer voor op kantoor?

Geplaatst op

Bij het kiezen van vloerbedekkingen voor kantoor moeten zowel design als functie de belangrijkste overwegingen zijn. En omdat elke ruimte een andere functie heeft, is één vloermateriaal waarschijnlijk niet geschikt voor je hele kantoor: wat werkt in een lobby werkt niet noodzakelijk in de keuken. De beste manier om een vloer te kiezen voor jouw kantoor is om per ruimte materialen te kiezen die passen bij de functie. Lees in deze blog welke vloer je in welke ruimte kunt plaatsen. 

Lobby en receptie

Duurzaamheid en design zijn belangrijke overwegingen bij het selecteren van een vloer materiaal voor de lobby van je kantoor. De lobby is het eerste wat klanten, stakeholders, verkopers en nieuwe werknemers te zien krijgen. Je vloerkeuze voor de receptie moet daarom een goede eerste indruk maken. Een hardhouten vloer is tijdloos en geeft een goede indruk.

Keuken

In de keuken is gebruiksgemak voornamelijk belangrijk. Slip-, mors- en waterbestendigheid moeten voorop staan bij de vloerkeuze van je kantoor keuken. Keukenvloeren moeten ook gemakkelijk schoon te maken, te onderhouden en te repareren zijn, want morsen komt vaak voor en netheid is een must in ruimtes waar voedsel wordt bereid. Ideaal voor deze ruimte is dan ook een gietvloer: de vloer is waterdicht waardoor het makkelijk valt schoon te maken en heeft een strak design. 

Open kantoorruimtes 

Vloerbedekking voor kantoorruimtes werkt goed tegen overtollig achtergrondgeluid. Deze vloerkeuze is ook goed bestand tegen intensief voetverkeer. Daarnaast moet de vloer kunnen tegen het rollen van bureaustoelen en er moeten zware spullen op kunnen staan (bureau’s, opslagkasten etc.). De vloer moet natuurlijk wel passen in het ontwerp van je gebouw en de onderhoudskosten moeten binnen budget blijven. Duurzame, gemakkelijk te onderhouden materialen zijn het beste voor algemene kantoorruimten. Dus in deze ruimten kan je het best kiezen voor tapijt.

Gerelateerde berichten

Hoe richt je een leuke kinderkamer in?

Wil je weten hoe je de kamer van je kind moet inrichten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog geven we je een aantal tips voor het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden