Arboslim

Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval?

Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval?

Geplaatst op

Het overgrote deel van de Nederlanders werkt. Dit betekent dat er gedurende een vaste periode de veiligheid van werknemers moet worden gewaarborgd door de werkgever. Dit is in elke branche van toepassing: niet enkel bouwvakkers en mijnwerkers hebben recht op gezond werken! Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat men niet meer kan werken door iets wat er plaats heeft gevonden op het werk zoals een bedrijfsongeval, althans, dat trachten we tot een minimum te beperken. Maar wat gebeurt er nu als het toch zo ver komt? Als je nu toch arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval?

Aansprakelijkheid werkgever

Wanneer de werkgever de nodige wetten en voorschriften heeft gevolgd en zich duidelijk heeft ingezet om de veiligheid van de werknemer zoveel mogelijk te kunnen waarborgen, dan valt hem vrij weinig te verwijten. Een ongeluk kan immers in een klein hoekje zitten en, ook al kunnen de consequenties enorm zijn, het kan nog steeds een ongeluk zijn geweest.

Heeft de werkgever echter duidelijk steken laten vallen waardoor het ongeluk, misschien niet veroorzaakt werd, maar op zijn minst door nalatigheid heeft kunnen plaatsvinden? In dat geval kan de werkgever aansprakelijk worden geacht. Hierdoor kom je terecht in een hele juridische procedure. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kunnen deze kosten vergoed worden via een letselschadebureau. Maar in dit blog gaan we uit van goed-werkgeverschap!

Re-integratie

Als je eenmaal van de directe consequenties van het ongeval hersteld bent, dan is het tijd om weer te gaan re-integreren. Dit kan in samenspraak met de Arboarts of de bedrijfsarts worden bepaald. Afhankelijk van de mate waarin je door de omstandigheden bent belemmert, zal dit een korter of langer traject kunnen zijn. Het hangt natuurlijk ook af van het type werk dat je doet. De ene functie is misschien wat lastigere uit te voeren onder de huidige omstandigheden, dan dat een andere functie dat is. Daarom kan het ook zijn dat je re-integratie op een ietwat aangepaste of compleet andere functie of afdeling zal zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden