Arboslim

Waarom een kantoortuin niet werkt

Waarom een kantoortuin niet werkt

Geplaatst op

De kantoortuin is erg populair in Nederland. Als je niet weet wat een kantoortuin is, het is een een grote open ruimte waar je met alle collega’s in een ruimte werkt. Het doel van de kantoortuin is om communicatie te verbeteren, omdat je geen barrière hebt om naar iemand toe te stappen. Ook moet de kantoortuin het teamgevoel vergroten, omdat je zicht hebt op al je collega’s. Maar wat blijkt nou? De kantoortuin lijkt wel heel mooi, maar werkt eigenlijk niet zo goed. In deze blog vertellen we waarom niet.

De kantoortuin blijkt minder effectief

Als sinds 1997 zijn er conclusies getrokken dat de kantoortuin niet optimaal is. Het is een erg mooie gedachte: betere communicatie, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Deze dingen zijn allemaal getest, door een kantoor op 2 manieren in te richten: als kantoortuin en als kantoorruimte met schotten (voor meer privacy). De kantoortuin zorgde voor veel meer ziekteverzuim, de productiviteit daalde en het aantal fouten steeg. Dit is eigenlijk vrij logisch. Een kantoortuin is namelijk een stuk gehoriger, omdat iedereen met elkaar kan communiceren. Daarnaast is niet iedereen even sociaal en willen veel mensen gewoon in stilte hun werk af kunnen krijgen. Ook creativiteit werd afgedempt door de hoge mate aan ruis op kantoor. Je zou denken dat er meer creativiteit heerst in een bruisende, open werkruimte, maar dit bleek niet zo te zijn. Mensen hebben behoefte aan stilte om hun ideeën uit te werken.

Wat werkt wel?

De ideale werkvloer is er een waar mensen individueel aan de slag kunnen (het liefst in stilte), in combinatie met open plekken om sociaal te doen. BIj het koffieapparaat willen mensen nou eenmaal praten. Zorg daarom voor een mooie open ruimte bij het koffiezetapparaat, zodat mensen hier kunnen babbelen. Daarnaast is het belangrijk om goed de spullen te ordenen. Werk je in een hip kantoor of heb je een magazijn? Dan zijn pallets ideaal. Op pallets kun je namelijk alle troep en inventaris kwijt en kun je het supersnel verplaatsen. Toptip dus om ruis te verplaatsen naar een plek waar het hoort. Pallets kopen is dus aan te raden. De conclusie van deze blog is dus eigenlijk om ruis te elimineren om productiviteit, maar ook creativiteit en effectiviteit te verhogen.

Gerelateerde berichten

Dagje uit in Lelystad? Dit is er te doen!

Er is zoveel leuks te doen in Nederland. Neem nou Lelystad, een plek waar jong en oud zich kunnen vermaken. Of je nu geïnteresseerd bent in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden