Arboslim

Tanden bleken: de voordelen en nadelen

Tanden bleken: de voordelen en nadelen

Geplaatst op

Als je eraan zit te denken om je tanden te laten bleken, dan kun je je het best zo goed mogelijk informeren en voorbereiden. Je tanden laten bleken is namelijk niet niks. Je wilt een mooi resultaat, maar niet dat je tanden beschadigen door de behandeling. Hier zijn de voor- en het nadelen van tanden bleken en praktische tips voor het beste resultaat!

De voordelen van tanden bleken

Als de voordelen niet fantastisch waren, dan zouden het niet zo razend populair zijn om je tanden te laten bleken. Dit zijn de voordelen van het bleken van je tanden:

  • Je tanden worden witter, wat zorgt voor een stralend gebit
  • Vlekjes op je tanden worden minder zichtbaar
  • Beschadigingen in het gebit vallen minder op
  • Verkleurde ‘dode’ tanden kunnen ook gebleekt worden
  • Het is een eenvoudige behandeling

Als je van plan bent om je tanden te laten bleken, dan kun je dit het beste door een tandarts laten doen. De tandarts kan een sterker middel gebruiken dan thuis gebruikt mag worden en zorgt ervoor dat er geen schade wordt aangericht. Daarnaast weet de tandarts precies hoe wit je tanden worden en kan dit afstemmen met jouw wensen. Wil je je tanden bleken in Amsterdam? Dan raden we je aan om tandartspraktijk Plantage Middenlaan te bezoeken. Door hun ruime ervaring met het bleken van tanden kun je een optimaal resultaat verwachten.

De nadelen van tanden bleken

Je tanden witten kan ook nadelen hebben. Dit zijn enkele nadelen die kunnen voorkomen:

  • Het bleken van je tanden kan pijn doen. Dit is echter afhankelijk van welk middel je gebruikt. Pas op met doe-het-zelf bleekkits, je weet soms niet direct hoeveel waterstofperoxide erin zit. Je tanden kunnen na afloop ook enkele dagen gevoelig aanvoelen.
  • Je tanden verkleuren na verloop van tijd langzaam weer terug. Het is daarom belangrijk om voeding zoals koffie, snoep, wijn en frisdrank zo veel mogelijk te laten staan. Als na een aantal jaar je tanden minder wit zijn, kun je opnieuw een behandeling doen.

Conclusie

Een bleekbehandeling kun je het beste laten doen door een tandarts. Laat je vooraf goed informeren over de behandeling en het resultaat. Zorg er ook voor dat je een tandarts bezoekt die goed is aanbevolen en veel ervaring heeft met het bleken van tanden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden