Arboslim

Suiker op het werk

Suiker op het werk

Geplaatst op

Een van de grootste problemen waar we voortdurend mee te maken hebben op het werk is een overmaat aan suiker. Het kan een morele oppepper zijn en ervoor zorgen dat je met collega’s in gesprek raakt, maar het te vaak meebrengen van taarten en koekjes op de werkplek kan een nadelig effect hebben op de mondgezondheid en het welzijn van de werknemers. De aanbevelingen van de overheid zeggen dat we niet teveel suiker per dag mogen gebruiken. Zo’n zeven afgestreken theelepels (of suikerklontjes) dus. Maar recente bevindingen tonen aan dat volwassenen daadwerkelijk het dubbele van deze hoeveelheid per dag consumeren. 

Het verminderen van de suikerconsumptie

Als je kijkt naar onze eet- en drinkgewoonten op het werk, vooral als je een theelepel suiker aan je thee of koffie toevoegt, kun je heel snel zien hoe deze gedurende de dag kunnen oplopen. Ongezonde opties voor voedingsmiddelen en dranken met een hoog suikergehalte in verkoopautomaten, kantines en keukens dragen niet alleen bij aan orale gezondheidsproblemen, maar ook aan grote problemen met de algehele gezondheid, met een verhoogd niveau van diabetes en obesitas. Door meer voorlichting te geven over suiker en werknemers te voorzien van gezondere alternatieven, is er een uitstekende gelegenheid om zowel werkgevers als werknemers te laten profiteren.

Het is belangrijk om de suikerconsumptie te beperken tot de maaltijden.

Het verminderen van de suikerconsumptie op het werk zou het tandbederf en de erosie van het gebit kunnen verminderen, evenals de algemene gezondheidstoestand, die allemaal van invloed zijn op de productiviteit. Daar komt nog bij dat de werknemer minder vaak een vrije dag hoeft op te nemen voor een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist. Wil je als werkgever een goede tandarts adviseren aan je personeel voor in de regio Amsterdam? Dan adviseren we je graag deze tandarts in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden