Arboslim

Is jouw bedrijf schoon?

Is jouw bedrijf schoon?

Geplaatst op

Hygiëne is voor vele een bekend begrip, maar wat houdt het in? Hygiëne is een verzamelnaam voor alle handelingen en handelswijzen die er voor zorgen dat mensen gezond blijven. Een goede hygiëne is dus belangrijk in huis, maar ook op de werkvloer.

Persoonlijke hygiëne

Onder persoonlijke hygiëne verstaan we alle handelingen om het verspreiden van bacteriën en parasieten tegen te gaan. Hieronder vallen dus handen wassen en bijvoorbeeld je hand voor je mond doen als je moet hoesten. Als je werkzaam bent in de voedselindustrie is persoonlijke hygiëne nog belangrijker. Hier wordt dan ook vaak gewerkt met handschoenen en hoofddeksels.

Hygiëne in natte ruimtes

In ruimtes waar zich veel vocht bevind moet erg goed op de hygiëne gelet worden. Zo voorkom je niet alleen dat het muf gaat ruiken, maar ook de vorming van schimmels. In vochtige ruimtes is hygiëne erg belangrijk, bijvoorbeeld in zwembaden, omdat in zoet water zich al snel de legionella bacterie vormt die zorgt voor een longontsteking. Niet alleen in zwembaden, ook in ons drinkwater kan deze bacterie voorkomen. De reiniging van ons water is dus erg essentieel voor gezonde leefomstandigheden.

Voedselindustrie

Voedsel en hygiëne zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bacteriën groeien erg snel op voedingsmiddelen en kruisbesmetting is een groot risico. Alles in de voedselindustrie moet goed worden schoongemaakt en worden gecontroleerd. Hierbij moet je denken aan alle machines, tafels, koelingen, vriezers en de vuilnisbakken.

Controle bij bedrijven

Het is belangrijk goede controle uit te voeren als het gaat om de hygiëne van jezelf, je klanten en werknemers om ernstige ziektes te voorkomen. Bedrijven die werken met bijvoorbeeld zwembaden of voedingsmiddelen moeten voldoen aan de eisen die opgenomen zijn in de Nederlandse wet. Als je twijfelt of je voldoet aan de eisen, check dan gelijk de hygiëne code en kijk of je bedrijf hygiënisch werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden