Arboslim

Hoe richt je een leuke kinderkamer in?

Hoe richt je een leuke kinderkamer in?

Geplaatst op

Wil je weten hoe je de kamer van je kind moet inrichten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van de kamer van jouw kind.

Inspiratie

Het is een prima idee om veel inspiratie op te doen voor het inrichten van een kinderkamer. Hoe kan je die inspiratie opdoen? Dit kan je doen door op Pinterest te kijken, te kijken naar woonbladen, tijdschriften en woonprogramma’s op televisie.

Indelen

Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan, dan kun je aan de slag. Het is handig om de slaapkamer van te voren in te delen. Zo kan je de kamer verdelen in: slapen, leren en spelen. Het is een goed idee om de kamer zo in te delen dat er nog genoeg ruimte is voor een tafeltje waar ze aan kunnen knutselen en dergelijken, het is ook handig om ruimte over te laten voor een plek waar je speelgoed in kan opruimen.

De basis

Als je de kamer hebt ingedeeld kan je verder met de basis. Zoals het kiezen van een bed en kast, die ook lang mee kunnen gaan. Deze mogen trouwens wel wat duurder zijn. Je kunt dan iets minder geld uitgeven aan andere dingen zoals verf of behang. Zo kan je de kamer ook weer makkelijk aanpassen aan de smaak van je kind.

Kleur

Het is een goed idee om de kamer van jouw kind een bepaalde kleur te geven in plaats van een thema. Dit komt omdat de smaak van kinderen in een weeromslag kan veranderen. Het is natuurlijk zonde wanneer je net een voetbalkamer hebt gemaakt maar je kind wilt opeens een junglekamer. Daarom kun je beter een kleur kiezen, hier kun je natuurlijk altijd spullen aan toevoegen die je kind op dat moment leuk vind zoals posters of zoiets.

Opbergsysteem

Kinderen hebben vaak veel speelgoed, daarom is het een prima idee om een goed opbergsysteem te bedenken. Denk hierbij aan manden en bakken.

Speelmatten

Je kind wilt natuurlijk kunnen spelen. Hierdoor zou je de keuze voor een speelmat kunnen overwegen. Op deze manier heeft de kleine een plek waar die op een zachte ondergrond leuk kunt spelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden