Arboslim

Hoe claim ik letselschade na een bedrijfsongeval?

Hoe claim ik letselschade na een bedrijfsongeval?

Geplaatst op

Wanneer je door het ongeluk getroffen wordt, tijdens het werk en je hebt verwondingen waardoor je bijvoorbeeld niet meer kan werken, dan spreken we over letselschade. In deze blog gaan we je meer vertellen hoe letselschade claimen in zijn werk gaat. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je moet er niet aan denken, maar het kan wel gebeuren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Wanneer je het slachtoffer bent van een ongeval op je werk, dan is er sprake van letselschade. Deze kun je verhalen op de verantwoordelijke. In dit geval is het in vele situaties zo dat de werkgever aansprakelijk is wanneer hij nalatig geweest is in bepaalde zaken. 

Hoe kan ik letselschade makkelijke claimen?

Het is belangrijk om letselschade te claimen op basis van een goed dossier. Om een goed dossier te krijgen zijn er een aantal zaken nodig: het is belangrijk om schriftelijke verklaring van getuigen te verzamelen, zorg voor foto’s van de situatie, neem contact op met de arbeidsinspectie. Neem het totale dossier mee naar een letselschadebureau. Het voordeel van deze laatste instantie is dat ze gratis juridische bijstand kunnen geven. Dit doen ze op basis van een inschatting. Ze kijken eerst naar je dossier, om te zien of je wel daadwerkelijk recht heb op letselschadevergoeding. Wanneer dit zo is kunnen ze je helpen op basis van no cure, no pay, wat inhoudt dat ze geen vergoeding vragen wanneer je geen letselschadevergoeding krijgt. Krijg je die wel, dan zitten de kosten voor de juridische hulp ingecalculeerd in de schadevergoeding. Je maakt dus zelf geen kosten. 

Het letselschadebureau kan jou op juridisch vlak goed ondersteunen waardoor je zelf meer tijd hebt om aan je herstel te werken. Dit scheelt zoveel stress en moeite!

Mediator

Een letselschadebureau is ook een uitstekende mediator, dit is behoorlijk handig wanneer je baas niet zo fijn besnaard is en wellicht niet wil meewerken aan een normaal letselschadetraject, terwijl hij hiertoe wel verplicht is, maar dit zo niet ziet. Het hele idee van het letselschadebureau als adviseur, is dat dit bureau emotioneel niet betrokken is in de hele situatie. Zo is de kans minder groot dat de zaak escaleert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden