Arboslim

Het eerst een bezoekje aan de tandarts

Het eerst een bezoekje aan de tandarts

Geplaatst op

Wanneer bij je kind de eerste tanden en kiezen doorkomen, is het tijd voor het eerste bezoekje aan de tandarts. Dit is natuurlijk voor jou en voor je kind heel spannend. Dit is waarom we het in deze blog hierover hebben.

Wanneer het eerste bezoekje?

Wanneer je kind 2 jaar wordt, dan is het tijd voor zijn eerste tandarts bezoekje. Het kun je doen wanneer bijvoorbeeld zelf ook op controle gaat. Zo n eerste bezoekje is vooral kennismaken, Je kind kan dan rondkijken wennen aan de witte jassen, de apparatuur en natuurlijk de tandarts zelf.

Goede voorbereiding

Je kan eigenlijk al veel eerder met je kind naar de tandarts. Je hoeft niet perse te wachten totdat zijn tandjes zijn doorgekomen, je zou het kind ook om mee naar de tandarts kunnen hij wanneer zelf een afspraak hebt. Veel tandartsen vinden dit natuurlijk geen probleem. Wanneer je kind al eerder mij heeft genomen naar de tandarts kan het hier alvast aan wennen. Maar wanneer voor het eerst met je kind naar de tandarts gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. Vertel je kind dan ook wat jullie gaan doen, wat de tandarts doet n hoe het er in de praktijk uit ziet denk hierbij bijvoorbeeld aan grote stoelen, de witte jassen in het grote land. Vertelden ook dat er iemand in zijn mond wil kijken.

De kindertandarts 

Wanneer je kind bang is voor de tandarts, je kan een kindertandarts een uitkomst bieden. Doordat hij of zij een speciale opleiding heeft gevolgd kan diegene zich volledig richten op het kind. Je kan hier ook terecht wanneer de normale tandarts het niet lukt om de behandeling uit voeren. Kindertandarts behandeld daarnaast kinderen met gedragsproblemen of een lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden