Arboslim

Het belang van voedselveiligheid binnen je bedrijf

Het belang van voedselveiligheid binnen je bedrijf

Geplaatst op

Of je nu werkt binnen de horeca of een bedrijf met bedrijfskantine hebt, het is altijd zeer belangrijk om te zorgen dat de voedselveiligheid in orde is. We willen je hier graag bij helpen door je een aantal tips te geven. Lees daarom snel verder in deze blog om je voordeel mee te doen. Zo voorkom je vervelende situaties.Wil je meer weten over veilig ondernemen, lees dan ook de andere teksten die je op onze site kunt vinden. We blijven je graag informeren met inspirerende blogs.

HACCP

Er bestaat een systeem dat jou gaat helpen om veel veiliger te werken met voedingsmiddelen. Met een ander woord heet dit ook wel levensmiddelen. We raden je aan om gebruik te maken van een HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points). Het gaat er hierbij omdat je alle verschillende processen in de voedselbereiding binnen je bedrijf doorneemt en kijkt wat de verschillende risico’s hierbij zouden kunnen zijn. Wanneer je deze beschreven hebt, kun je gaan vertellen wat je eraan gaat doen om deze risico’s te vermijden. Het is belangrijk dat je op basis van deze risicoanalyse en systematiek ontwikkelt en gaat hanteren, zodat elke medewerker precies weet hij of zij aan toe is. Op deze manier kun je ook aantonen bij eventuele controles dat je er alles aan doet om veilig te werken.

Levensmiddelen analyse

Onderdeel van je HACCP-systematiek kan zijn een levensmiddelen analyse. Dit is een wetenschappelijke analyse van de levensmiddelen, of ruwe grondstoffen daarvoor, die je binnen je bedrijf gebruikt. Het mooie van deze analyse is dat ze kijken of er bijvoorbeeld de ziekteverwekkers in de grondstoffen of levensmiddelen zitten, maar ook chemische verontreiniging is een punt waarnaar gekeken wordt. Dan weet je precies waar de grondstoffen voor levensmiddelen vandaan komen. Een voordeel van het uitbesteden van de levensmiddelen analyse is dat de analyse ook in het buitenland gedaan kan worden. Zo kun je dus voordat alles verscheept wordt naar Nederland al getest hebben of het goed is, wanneer het niet goed is laat je het natuurlijk niet verschepen. Meer interessante onderwerpen en tips in dit verband vind je op de site: tlr-international.com. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden