Arboslim

Genieten van sushi is verstandig

Genieten van sushi is verstandig

Geplaatst op

Sushi kan veel van de verschillende voedselgroepen bevatten verpakt in één. Dit betekent dat je eiwitten, koolhydraten, vet, antioxidanten (vitamine E en C) en vetoplosbare vitaminen zoals B12 en K binnenkrijgt.

Afhankelijk van wat je bestelt, kan een sushimaaltijd ook andere stoffen bevatten. We nemen het hieronder met je door, dus lees snel verder! Zin in sushi? Check dan even sushi bestellen houten. Hebben ze heel lekkere gerechten voor je! 

Gezonde vetten

Alle soorten vis bevatten eiwitten, maar alleen sommige hebben omega-3 vetten. Deze gezonde vetten zijn goed voor je hart omdat ze het risico op hart- en vaatziekten of bloedstolsels verkleinen. Daarnaast zorgen ze voor een hersenboost en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen. Makreel is een goede bron van omega-3 vetten, net als zalm, tonijn en paling. Sushirolletjes met avocado zijn ook goede bronnen van enkelvoudig onverzadigd vet, een ander hart-gezond vet dat het slechte cholesterol kan verlagen.

Antioxidanten

Gepekelde gember, zeewier en wasabi bevatten antioxidanten, of natuurlijk voorkomende vitaminen en mineralen die meerdere gezondheidsvoordelen bieden. Antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen gaan vaak hand in hand. En als je verschillende bronnen van voedingsmiddelen bij elkaar optelt die antioxiderende eigenschappen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben, kun je je lichaam goed doen. 

Gezonde koolhydraten

Kiezen voor sushi met bruine rijst, een volkoren graan, is een gezondheidsbewuste zet. Je gaat meer gezondheidsvoordelen halen uit de vezels, uit meer B-vitamines, magnesium, selenium en enkele andere mineralen.

Gewone sushirijst daarentegen bevat toegevoegd zout en azijn en is zetmeelrijker. Dat is wat helpt om het te verpakken. Het is bewerkt. Elk graan dat meer bewerkt is, waarbij de buitenste zemelen van het graan verwijderd zijn, zal minder gezond zijn.

Oplosbare vezels

Naast zilvervliesrijst zijn avocado, zeewiersalade en edamame allemaal goede bronnen van oplosbare vezels. Dit soort geeft je een vol gevoel, naast het helpen verlagen van cholesterol en het controleren van de bloedsuikerspiegel

Welke sushi moet je vermijden?

Bepaalde soorten sushi – of sushi toevoegingen – zijn het beste gereserveerd voor speciale gelegenheden, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Mayonaise en roomkaas

In tegenstelling tot avocado bevatten mayonaise en roomkaas ongezonde verzadigde vetten, die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen en de ophoping van slecht cholesterol in de slagaders.  

Tempura

Gefrituurd voedsel is berucht ongezond – ook tempuragebakken sushi. Je kunt gemakkelijk 100, misschien 200 extra calorieën toevoegen door de vis te frituren en vervolgens mayonaise en sauzen toe te voegen. Je voegt ook veel meer natrium toe. Je kunt letterlijk al je natriumbehoefte voor de dag in één sushirol krijgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden