Arboslim

Fysieke klachten door kantoorwerk

Fysieke klachten door kantoorwerk

Geplaatst op

Als u een groot deel van uw tijd op kantoor doorbrengt, bent u zich waarschijnlijk bewust van de verschillende lichamelijke klachten die kunnen ontstaan door langdurig zitten, repetitieve bewegingen en een slechte ergonomie. Gelukkig bieden wij bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum gespecialiseerde fysiotherapie om deze klachten te behandelen en te voorkomen. In deze brochure willen we u informeren over de veelvoorkomende klachten die kunnen optreden bij kantoorwerk en hoe onze fysiotherapeuten u kunnen helpen om gezond en pijnvrij te blijven.

Veelvoorkomende klachten bij kantoorwerk

Bij mensen die hun dagen op kantoor doorbrengen, zijn er verschillende veelvoorkomende klachten die kunnen optreden als gevolg van langdurig zitten en repetitieve bewegingen. Een van de meest gemelde klachten is rugpijn, een probleem dat kan variëren van milde spierspanning tot ernstige aandoeningen zoals hernia’s. Langdurig zitten in een slechte houding kan de druk op de rug verhogen en leiden tot ongemak en pijn.

Daarnaast ervaren velen nek- en schouderpijn als gevolg van langdurig gebruik van computers. Het ‘muis-arm-syndroom’ en het ’teksthalsyndroom’ zijn bekende aandoeningen die voortkomen uit herhaalde bewegingen tijdens het werken met een muis of het typen op een toetsenbord. Deze herhaalde bewegingen kunnen spanning veroorzaken in de nek- en schouderspieren, resulterend in pijn en ongemak.

RSI

Een andere veel voorkomende klacht is RSI (Repetitive Strain Injury), een aandoening die wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen zoals typen en muizen. RSI kan leiden tot pijn en ontsteking in de handen, polsen, armen en ellebogen, wat de dagelijkse taken kan belemmeren en de productiviteit op het werk kan verminderen.

Ten slotte kan een slechte houding, samen met oogspanning en spanning in de nek, bijdragen aan het ontstaan van hoofdpijn bij mensen die op kantoor werken. Langdurig zitten in een verkeerde positie kan spanning veroorzaken in de nek- en schouderspieren, wat kan resulteren in spanningshoofdpijn.

Het is duidelijk dat kantoorwerk zijn tol kan eisen van het lichaam en verschillende klachten kan veroorzaken. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om deze klachten aan te pakken en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Met de juiste behandeling en begeleiding van een ervaren fysiotherapeut kunnen deze klachten effectief worden aangepakt, waardoor mensen weer comfortabel en productief kunnen werken.

Hoe fysiotherapie kan helpen

Bij MoveWell Hilversum begrijpen we de impact die kantoorwerk kan hebben op uw lichaam en streven we ernaar om u te helpen pijnvrij en gezond te blijven. Onze ervaren fysiotherapeuten kunnen helpen bij de behandeling van verschillende klachten, waaronder:

  1. Manuele therapie: door middel van hands-on technieken kunnen we de mobiliteit van gewrichten verbeteren en spanning in spieren verminderen om pijn te verlichten.
  2. Oefentherapie: specifieke oefeningen worden gebruikt om spieren te versterken, flexibiliteit te verbeteren en de algehele houding te corrigeren.
  3. Ergonomisch advies: we kunnen u adviseren over de juiste zithouding, werkplekconfiguratie en ergonomische apparatuur om klachten te voorkomen.
  4. Triggerpointbehandeling: door middel van dry needling of andere technieken kunnen we triggerpoints in spieren behandelen om pijn te verminderen en de algehele functie te verbeteren.
  5. Stressmanagement: we bieden ook begeleiding en oefeningen om stress te verminderen, aangezien stress vaak bijdraagt aan klachten bij kantoorwerk.

Fysiotherapie bij MoveWell

Bij MoveWell Hilversum streven we naar uitmuntendheid in het bieden van fysiotherapeutische zorg voor mensen die op kantoor werken. Onze deskundige fysiotherapeuten bieden persoonlijke aandacht en zorg, waarbij we samen met u werken aan een behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. We geloven in het belang van preventie en streven ernaar om u te helpen uw lichaam te onderhouden en blessures te voorkomen, zodat u gezond en actief kunt blijven op het werk en daarbuiten.

Maak een afspraak

Als u last heeft van klachten als gevolg van kantoorwerk, aarzel dan niet om contact op te nemen met MoveWell Hilversum. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van uw houding en het bevorderen van uw algehele welzijn. Bezoek onze website op fysiotherapiemovewell.nl voor meer informatie of bel ons om een afspraak te maken. Investeer in uw gezondheid en welzijn met fysiotherapie bij MoveWell Hilversum – we zijn er om u te ondersteunen op uw weg naar een pijnvrij leven!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden