Arboslim

De top 10 met symptomen die kunnen wijzen op kanker

De top 10 met symptomen die kunnen wijzen op kanker

Geplaatst op

In deze blog kom je alles te weten over welke top 10 symptomen het meest vaak voorkomen bij mensen en kunnen wijzen op de ziekte kanker. Verder wordt het duidelijk toegelicht met daarbij een voorbeeld.

Nummer 1: schoor, hees of bloed uitproesten

Als je een tijdje hees, schor bent of je bloed in slijm gaat ophoesten, dan hoef je niet lang na te denken. Bel meteen de huisarts om een afspraak te maken om je te laten checken op de ziekte kanker.

Nummer 2: slikken gaat met moeite

Als het eten met moeite lukt het eten niet, doordat het met moeite naar beneden zakt of blijft steken in je slokdarm? Dan gaat er meteen een belletje rinkelen want dan is dit ook een symptoom van deze nare ziekte.

Nummer 3: moedervlek komt tevoorschijn of groeit raar

Je moet zeker opletten als je een nieuw plekje ziet zitten of dat de moedervlek plekjes er anders uitzien. Hierbij moet je denken aan een grotere variant, een vlekje die een andere kleur krijgt of het vlekje gaat bloeden of jeuken. Kortom, blijf altijd opletten en laat regelmatig een geliefd persoon kijken naar je huid.

Nummer 4: kleine plekjes zien

Sommige plekjes of kleine knobbeltjes op de huid kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Bij het specifiek onderzoeken van deze plekjes kan je dat zien. Zie je wondjes, zweertjes of schilferende plekjes op je huid die al voor langere tijd niet genezen? Laat ze checken.

Nummer 5: grote verdikking of knobbeltje groeit in je lichaam 

Een ander naar symptoom van kanker is, als er een verdikking of knobbeltje zit bij plekken als de oksel, lies of hals. Als het na een maand er nog zit, dan is er iets mis. 

Als je een plekje vlakbij je borst hebt en blijft dit rare plekje groeien? Dan moet er meteen een belletje gaan rinkelen. Ga dan direct naar je huisarts.

En als je ongesteld bent, moet je wachten totdat je ongesteldheid voorbij is. Als het plekje niet weggaat en verder gaat groeien, ga dan pas naar de huisarts. 

Nummer 6: Naar de wc gaan en bloed zien

Het kan zo zijn dat je ontlasting ineens veranderd of in de ontlasting bloed ziet zitten. Als je last hebt van de volgende dingen, dan kun je beter gaan bellen:

-Voor een langere periode last van diarree

– Bloed of slijm zien, als je net een kleine of grote boodschap hebt gedaan. 
Check de WKOF.nl website en laat je onderzoeken op kanker!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden