Arboslim

De meest voorkomende tandartsbehandelingen

De meest voorkomende tandartsbehandelingen

Geplaatst op

We brengen allemaal wel een een bezoekje aan de tandarts. Zo zijn er heel veel verschillende behandelingen die de tandarts uitvoert om het gebit gezond te houden. Met de ene behandeling krijgt iedereen wel eens te maken en met andere niet. In deze blog beschrijven we een aantal van de meest voorkomende tandartsbehandelingen.

Controle

De meest voorkomende tandartsbehandeling is de periodieke controle, tijdens deze behandeling kijkt de tandarts naar je tandvlees, gebit en de mond. Op deze manier controleert hij of zij, of er wat mis mee is. De tandarts controleert voornamelijk op gaatjes en verwijdert tandsteen als dit nodig is. Wanneer de tandarts een gaatje vindt, zal je deze op een ander moment moeten laten vullen. Op deze manier weet je zeker dat er geen gevolgen zijn

Gaatje vullen

Een gaatje vullen bij de tandarts komt vrij vaak voor. Als tijdens een controle is gebleken dat je een gaatje of zelfs meerdere gaatjes hebt, dan zullen ze moeten worden behandelt. Wanneer je jouw gaatjes niet laat behandelen, dan wordt het erger en kunnen er grote gevolgen aan hangen. Een gaatje vullen doet de tandarts met een daarvoor bedoelde vulling. Voordat dit gaatje gevuld wordt, krijg je (als je dit wilt) een verdoving. Vervolgens plaatst de tandarts de vulling en hardt hij of zij deze met een speciale blauwlamp.

Tand of kies trekken

Wanneer het met een gaatje zo ver komt, dat die niet meer te redden is. Dan zal de tand of kies getrokken moeten worden. Tijdens deze behandeling verdooft de de tandarts de plek van de tand/kies. Hierna zal hij de tand eruit trekken. 

Implantaten

Implantologie utrecht is een metalen, meestal titanium kunstwortel die geplaatst kan worden om een missende tand te vervangen. Bovenop de implantaat wordt een brug of kroon geplaatst, zodat je weer kunt praten en lachen. Voor het laten plaatsen van implantaten, kan jouw tandarts je in contact brengen met de juiste specialist. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden