Arboslim

3 Medische toepassingen van botox

3 Medische toepassingen van botox

Geplaatst op

Botox is bij de meeste mensen bekend als een cosmetisch middel. Het geeft mensen de mogelijkheid om er jonger uit te zien en een egale huid te krijgen. Er zijn echter ook diverse medische toepassingen voor Botox. In deze blog geven we een aantal medische toepassingen van botox liever sommige mensen noodzakelijk kunnen zijn. 

Botox tegen migraine

Invullen bekendste medische toepassingen van Botox is het verhelpen van klachten die gerelateerd zijn aan migraine. Migraine is een aandoening waarbij men langere periodes zware hoofdpijn gerelateerde klachten heeft. In sommige gevallen is het dusdanig dat het voor mensen moeilijk wordt om hun dagelijkse werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.

De Botox wordt geïmplanteerd op diverse plekken in en rondom het gezicht waardoor de spieren zich meer kunnen ontspannen. Notabene dat de vorm van migraine hierbij wel degelijk uitmaakt. Vooral spanningshoofdpijn kan door middel van Botox worden verlicht. 

Botox tegen depressie

In de huidige maatschappij hebben veel mensen last van diverse geestelijke  gezondheidsklachten. Één van de meest voorkomende psychische klachten is depressie. Uit Duits onderzoek is gebleken dat Botox zou kunnen bijdragen aan het verlichten van de klachten die gerelateerd zijn aan depressie.  Tijdens dit onderzoek met een kleine hoeveelheden Botox in het gezicht geïnjecteerd. Een ander deel van de groep kreeg een placebo. De groep die de Botox kreeg, zag een vermindering van de depressieve klachten terwijl de groep die het placebo kreeg dit niet had. 

Overmatig zweten

Een andere aandoening waar Botox bij zou kunnen helpen, is het tegen gaan van overmatig zweten. In veel gevallen is dit een minder noodzakelijke ingreep, al zal een patiënt die lijdt aan overmatig zweten hier anders over kunnen denken. Zeker in de huidige werkomgeving die zich vooral kenmerkt door dat mensen samenwerken in kantoren, kan het hebben van overmatige zweetklieren personen tegenhouden om intensief te kunnen samenwerken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden