Arboslim

3 manieren om uitval door ziekte te voorkomen

3 manieren om uitval door ziekte te voorkomen

Geplaatst op

Ziekteverzuim komt nog steeds veel voor in Nederland. Hoewel het vrij normaal is om eens of twee keer per jaar ziek te zijn, kun je je personeel toch proberen een handje te helpen om gezonder te blijven. Dat is natuurlijk niet alleen voor het personeelslid erg prettig, niemand is immers graag ziek, maar het zorgt er ook voor dat het bedrijf langer op de hoogste capaciteit kan blijven draaien. Benieuwd naar wat je er als werkgever of manager aan kunt doen om ervoor te zorgen dat je personeel minder vaak ziek is? Lees onze drie tips in deze blog.

Tip 1: stoelmassages

Stoelmassages voor bedrijven zijn steeds populairder. Het is immers algemeen bekend dat lange periodes aaneengesloten achter een bureau zitten niet goed is voor de gezondheid. Hoewel bureaustoelen steeds beter worden in het beschermen van de rug- en nekwervels tegen de “gevaren van het zitten”, kan het erg helpen als de medewerkers wat meer ontspannen achter hun bureau zitten. Daarvoor bieden stoelmassages op locatie een ideale uitkomst.

Tip 2: vers fruit

Gezonde voeding is van belang om ervoor te zorgen dat je je fit blijft voelen. Het is alleen natuurlijk niet mogelijk om als werkgever of manager je personeel te verplichten gezond te eten. Wat je daarentegen wel kunt doen, is het stimuleren. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat bedrijven dagelijks vers fruit in hun kantines neerleggen zodat de werknemers eerder geneigd zijn om een appel of een mandarijn te pakken wanneer ze trek hebben.

Tip 3: voldoende beweging

Het is algemeen aanvaard dat we vandaag de dag eigenlijk veel te weinig bewegen. Diverse gezondheidsraden geven aan dat je minimaal een half uur per dag moet bewegen, maar dat is een lat die al heel erg ver naar beneden is bijgesteld. Als we kijken naar onze voeding en de gevolgen daarvan: overgewicht en toenemende hart- en vaatziekten, dan moeten we echt veel meer bewegen dan enkel dat ene half uurtje per dag! Je wil alleen natuurlijk niet dat je personeel meer tijd aan het rondlopen is, dan dat ze achter hun bureau zitten! Je kunt dit oplossen door een sportschoolabonnement of bepaalde faciliteiten te bekostigen voor ze. Op die manier blijven ze ook op langere termijn inzetbaar voor jou en de onderneming!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden